Wilt u in algemene zin op de hoogte blijven van open data ontwikkelingen in de regio Utrecht, meldt u zich dan aan voor de “open data utrecht” mailinglijst.

Organiseert u een activiteit op gebied van open data in de provincie Utrecht. Laat het ons weten. Wij brengen het bij de open data community van de regio Utrecht onder de aandacht. We hebben reeds een aantal aankondingingen van open data activiteiten in de aankomende periode voor u op rij gezet.

 

19/09/12           Linked Open Data (LOD) pilot

Vanuit de observatie dat op meerdere plaatsen open data gepubliceerd wordt maar dat er een gemis is aan een gemeenschappelijk referentiekader voor de ontsluiting is de pilot Linked Open Data geïnitieerd. Het doel van het LOD pilot is om met een integrale aanpak van data preparatie, linken van data tot toepassing aan het werk te gaan en om al doende op basis van praktijkervaring inzicht te krijgen in de mogelijkheden en wensen. De verkregen inzichten kunnen vervolgens leiden tot algemene afspraken en afgesproken standaarden voor ontsluiting van open data op het web. Deelnemende partijen komen uit zowel de wetenschappelijke, publieke als private sector. Deelname is open voor iedereen. Deelnemers doen kosteloos mee en stellen uren van zichzelf or organisatie ter beschikking. Elke deelname is welkom. Voor meer informatie en aanmelding klik hier.

 

Najaar ’12        Open Data Challenge – Amersfoort

Gemeente Amersfoort werkt samen met partners in de regio aan een online platform waarmee appbouwers en andere creatieve bedrijven uitgedaagd worden om oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen. Gebruik van open data staat daarbij centraal. De challenges kunnen uitgeschreven worden door bedrijven en organisaties die voor een maatschappelijke uitdaging staan. Zo hoopt Amersfoort vraag en aanbod rond het ontwikkelen van toepassingen met open data beter te matchen. Het platform wordt ook opengesteld voor andere steden. Amersfoort wil dit najaar de eerste challenges uitschrijven en daarvoor haar stadsdata verzamelen. Wilt u op de hoogte blijven of hebt u een maatschappelijke uitdaging waarvoor ook u een open data challenge wilt uitschrijven? Neem dan contact op met Paul Francissen via pwp.francissen@amersfoort.nl.

 

31/10/12           Innovation Day (o.a. open data) – TFI & partners

Innoveren creëert businesskansen! Op 31 oktober vindt Innovation Day plaats in Media Plaza Utrecht. Het wordt een bruisende, inspirerende dag waar ondernemers in de Regio Utrecht nieuwe ideeën opdoen, kennismaken met meeslepende ervaringen van bekende ondernemers en de nieuwste kennis en wetenschappelijk inzichten leren benutten. Daarnaast ontmoet u er collega-ondernemers uit het MKB, de zorg, de game-industrie, op het gebied van duurzaamheid en financieel-zakelijke dienstverlening om nieuwe plannen mee te ontwikkelen. De ontwikkelingen met betrekking tot Open Data komen tijdens Innovation Day eveneens aan bod, wij hopen u hier weer te mogen ontmoeten. Innovation Day stimuleert Utrechts ondernemerschap, ook op uw gebied – wees er dus bij!